Thuis bij BANT – muziek om in te wonen

Alvast even luisteren? Zweeds (v)oorproefje van Thuis bij Bant (I denna ljuva sommartid, arr. Anders Nyberg)

Thuis bij BANT

Het programma biedt een verrassende afwisseling van populair (Fix You, Coldplay) tot klassiek (Blegnet Segnet, E. Grieg), van licht (Because, Lennon &  McCartney) tot leuk (Draaideur, B. Kaandorp) en alles wat daar tussen zit. Met  een aantal arrangementen van de hand van onze eigen bas Sjaak!

 2a_knop_uithoorn_blauw
Vrijdag 28 oktober, 20:00 uur
Locatie: Thamerkerk, Amsteldijk Noord, Uithoorn
 3a_knop_amsterdam_paars
Zaterdag 29 oktober, 20:00 uur
Locatie: CREA Theater, Nieuwe Achtergracht 17, Amsterdam
Lees meer

Mannen!

Vocal group BANT zoekt mannen. Mannen die zingen. Hoog, laag of ertussenin. Tenoren, baritons en bassen. Kom een keer meedoen dan ervaar je waar het om gaat bij BANT. Muziek met een bite, een glimlach, een stevige groove, een lekker riffje en een prachtige melodie. Klankvelden die overgaan in een klassiek nummer, close harmony, improvisaties en heerlijke harmonieën. We repeteren op woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Zaandam.

Mannen in de Vondelkerk december 2014

PS       Ben je sopraan, mezzo of alt? Voor jou is er een wachtlijst, maar kom gerust een keer luisteren. En neem vooral een man mee.

BANT op 4 mei 2016, Kastanjeplein Amsterdam-Oost

We deden weer mee aan de 4-meiherdenking. Samen met 5 andere koren herdacht BANT de joodse gedeporteerde Amsterdammers. Het was indrukwekkend, mooi en druk.

namen en nummers KastanjepleinO...

Lees meer

Cd met live-opname Misa Criollla

Schermafbeelding 2015-03-22 om 00.02.09

Misa Criolla, Navidad Nuestra en Méér…

Ramirez’ Jubileumconcert door 10-jarig Vocal Group BANT

Bestellen? info@vocalgroupbant.nl

[€ 15,- + € 2,- verzendkosten]

Stukje luisteren?

Over de Misa Criolla In 1964 componeerde de Argentijnse Ariel Ramírez een mis in het Spaans, de Misa Criolla. Het was één van de eerste missen die in een moderne taal geschreven werd: tot het Tweede Vaticaans Concilie in 1963 mocht alleen Latijn gebruikt worden in de liturgie. Daarna kreeg ook de eigen landstaal een rol, waardoor de viering dichter dan ooit bij de gelovigen werd gebracht. Ramírez versterkte dit in zijn mis door voort te bouwen op de lokale muzikale tradities, met ritmes en instrumenten uit het Andesgebergte, zoals de bombo en de charango. Typisch voor de Argentijnse ritmes is o...

Lees meer