Thuis bij BANT – muziek om in te wonen

Het programma biedt een verrassende afwisseling van populair (Fix You, Coldplay) tot klassiek (Blegnet Segnet, E. Grieg), van licht (Because, Lennon & McCartney) tot leuk (Draaideur, B. Kaandorp) en alles wat daar tussen zit. Met een aantal arrangementen van de hand van onze eigen bas Sjaak!

Thuis bij BANT

vrijdagavond 14 oktober  
Locatie: Hervormde Kerk, Noordereinde 14, ‘s-Graveland (op uitnodiging van de Daniël Stalpaert Stichting)
vrijdagavond 28 oktober
Locatie: Thamerkerk, Amsteldijk Noord, Uithoorn
zaterdagavond 29 oktober
Locatie: CREA Theater, Nieuwe Achtergracht 17, Amsterdam
Lees meer

Mannen!

BANT zoekt mannen. Mannen die zingen. Hoog, laag of ertussenin. Tenoren, baritons en bassen. Kom een keer meedoen dan ervaar je waar het om gaat bij BANT. Muziek met een bite, een glimlach, een stevige groove, een lekker riffje en een prachtige melodie. Klankvelden die overgaan in een klassiek nummer, close harmony, reclametunes en improvisaties. We repeteren op woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur.

Mannen in de Vondelkerk december 2014

PS       Ben je sopraan, mezzo of alt? Voor jou is er een wachtlijst, maar kom gerust een keer luisteren. En neem vooral een man mee.

BANT op 4 mei 2016, Kastanjeplein Amsterdam-Oost

We doen weer mee aan de 4-meiherdenking. Samen met 5 andere koren zingt BANT om de joodse gedeporteerde Amsterdammers te herdenken.

Namen en Nummers, woensdag 4 mei 2016, Kastanjeplein, Amster...

Lees meer

Cd met live-opname Misa Criollla

Schermafbeelding 2015-03-22 om 00.02.09

Misa Criolla, Navidad Nuestra en Méér…

Ramirez’ Jubileumconcert door 10-jarig Vocal Group BANT

Bestellen? info@vocalgroupbant.nl

[€ 15,- + € 2,- verzendkosten]

Stukje luisteren?

Over de Misa Criolla In 1964 componeerde de Argentijnse Ariel Ramírez een mis in het Spaans, de Misa Criolla. Het was één van de eerste missen die in een moderne taal geschreven werd: tot het Tweede Vaticaans Concilie in 1963 mocht alleen Latijn gebruikt worden in de liturgie. Daarna kreeg ook de eigen landstaal een rol, waardoor de viering dichter dan ooit bij de gelovigen werd gebracht. Ramírez versterkte dit in zijn mis door voort te bouwen op de lokale muzikale tradities, met ritmes en instrumenten uit het Andesgebergte, zoals de bombo en de charango. Typisch voor de Argentijnse ritmes is o...

Lees meer